Comment

QUAN FA CALOR...

L'altre dia compartíem amb vosaltres alguns consells per marxar de vacances amb la vostra mascota, i avui volem donar-vos més informació sobre els temibles cops de calor que poden patir si no estem prou atents. També comentarem alguns dels perills que té la platja i dels quals no tothom n'és sempre conscient.

COPS DE CALOR

Es produeixen quan el sistema de termoregulació de l’animal és deficient, bàsicament pel panteix (respiració profunda i fatigosa). Això fa que no puguin disminuir la seva temperatura corporal tan ràpidament com nosaltres.

-          Animals propensos:

o   Obesos

o   Amb patologies cardíaques i respiratòries

o   Races predisposades com Bulldog Anglès, Bulldog Francès o Boxer (amb el morro xato)

-          Prevenció:

o   Evitar passeig en hores de més calor

o   No deixar l’animal tancat en un espai sense ombra ni ventilació

o   Procurar que tingui aigua de forma constant

o   Evitar exercicis intensos proporcionant estones de descans i hidratació

-          Com detectar-lo?

o   Panteix excessiu i hipersalivació

o   Tremolors musculars

o   Vòmits i diarrea (no sempre)

o   Taquicàrdia

o   Disminució del nivell de consciència

o   Si teniu accés a un termòmetre: temperatura > 40⁰C

-          Com actuar?

o   Hem d’embolcallar l’animal amb una tovallola molla (o en cas de no tenir-ne una, utilitzar qualsevol altra peça de roba gran) i portar-lo ràpidament al veterinari

A LA PLATJA

Què hem de fer si anem a la platja amb els nostres gossos i pateixen:

o Cop de calor: hidratar constantment i buscar un lloc amb ombra

o Ingesta d’aigua salada: irritació tracte gastrointestinal (vòmits i diarrees). Si l’aspiren i va als pulmons pot causar greus problemes respiratoris

o Meduses i altres animals marins: la ingesta o el contacte poden provocar lesions o enverinaments

o Hams: dels pescadors que es queden a l’aigua, se’ls poden empassar i clavar-se’ls al tracte digestiu. NO ESTIRAR MAI DEL FIL, és una urgència i cal portar-lo al veterinari ràpidament

Comment

Comment

Què necessitem saber per anar de vacances amb la nostra mascota?

SI FEM UN VIATGE AMB EL NOSTRE ANIMAL:

- Cal disposar de la documentació (cartilla o bé passaport) al dia, on han de constar les vacunacions i desparasitacions, així com un examen clínic en cas necessari.

- Conèixer bé els requisits sanitaris que s’han de complir si es viatja a l’estranger i sobretot siés un país no comunitari.

- És obligatori tenir l’animal identificat amb microxip i donat d’alta a la base de dades del Col·legi Oficial de Veterinaris. També és necessari censar-lo a l’ajuntament de la teva ciutat.

- Convé preguntar al veterinari les mesures profilàctiques que cal adoptar en cas de viatjar a zones de risc de malalties, per exemple: dirofilariosi (cuc del cor), thelazia (cuc de l’ull), etc.

 

DURANT EL VIATGE:

- L’estrès és un component important que es genera en moltes de les nostres mascotes durant el viatge. Existeixen mètodes de sedació per tal d’evitar-lo o reduir-lo.

- És molt important la correcta hidratació de l’animal i les parades obligatòries cada 4 hores, sobretot si la temperatura dins del vehicle és alta, per tal d’evitar els temuts cops de calor.

 

SI NO VIATGEM I ENS QUEDEM A LA CIUTAT, CAL TENIR EN COMPTE:

- Evitar treure l’animal en hores de temperatura elevada i protegir de l’exposició continuada al sol (no deixar-lo en terrasses, balcons o patis on no hi toca l’ombra).

- Comprovar que disposa d’aigua a totes hores.

La presència de malalties parasitàries a la nostra zona fa que sigui molt recomanable prevenir mitjançant antiparasitaris que evitin la transmissió de malalties per mosquits, com la Leishmaniosi, i també per puces i paparres.

 

ÉS MOLT RECOMANABLE REALITZAR UNA VISITA VETERINÀRIA DE CONTROL DURANT L’ESTIU PER REBRE LA INFORMACIÓ NECESSÀRIA I PODER MANTENIR EL NOSTRE ANIMAL SA ;)

Comment

Comment

VENÇUDA: Promoció de neteja dental per a la teva mascota

Una bona higiene dental no és només necessària per a les persones, els animals també la necessiten. Fer una neteja dental periòdica a la teva mascota, sobretot en el cas dels gossos, ajuda a prevenir infeccions que poden derivar en malalties bucals greus.

Per això a la Clínica Feres hem abaixat els preus de les neteges dentals i us oferim una visita gratuïta perquè un veterinari inspeccioni quin és l'estat d'higiene bucal del vostre animal. En funció d'això el preu de la neteja dental serà de 80 o 100€, amb una analítica preoperatòria inclosa. 

No us ho penseu i demaneu hora per la visita gratuïta amb els nostres veterinaris! Us atendrem encantats, i els vostres companys gaudiran d'una boca neta i sana!

Comment

Comment

Els perills de la processionària

Durant els mesos de fred, segur que heu vist els pins plens d'uns nius blancs a la part superior que semblen núvols de sucre de les fires. Són els nius de les erugues processionàries del pi, la fase larvària d'una papallona molt comú en els boscs de coníferes (Thaumetopoea Pityocampa).

Amb la pujada de les temperatures a l'inici de primavera/final d'hivern (febrer-abril), aquestes erugues baixen del pi, buscant un lloc on poder fer la muda per convertir-se en papallona.  Quan baixen, ho fan l'una rere l'altre, en fila índia; d'aquí els ve el nom de processionària.

És just en aquest moment que baixen quan són més perilloses, ja que criden l'atenció dels nostres animals domèstics, sobretot gossos i gats, que les intenten agafar per jugar
amb la pota i també, malauradament, amb la boca o llepant-les amb la llengua.

Aquesta eruga té uns pèls urticants amb una substància tòxica que és alliberada quan un animal els ataca/toca. Provoca una greu irritació, amb lesions que van des de les més lleus (com petites cremades) fins a poder-se complicar amb greus necrosis de la zona que ha entrat en contacte amb el tòxic. Aquests en són alguns símptomes:

  • Inflamació de la cara i de les parpelles

  • Inflamació dels llavis i de la mucosa oral

  • Inflamació de la llengua

  • Abundant salivació

  • Panteix a causa del dolor

  • En cas d'ingesta pot provocar asfíxia per inflamació de la laringe

  • Shock anafilàctic i mort

Per això és molt important anar al veterinari el més ràpid possible, per evitar al màxim les complicacions derivades del contacte amb l'eruga. En cas de no poder acudir immediatament al veterinari, podem netejar la zona afectada amb aigua tèbia o suero fisiològic si en tenim, però sense fregar, per no escampar més la substància tòxica dels pèls clavats.

Recordeu que el més important és intentar evitar el contacte del nostre gos o gat amb l'eruga, així que aneu molt alerta quan sortiu a passejar i no deixeu que les vostres mascotes toquin o llepin aquestes erugues. I en cas que no ho pugueu evitar, aneu ràpidament al veterinari per frenar urgentment els efectes d'aquesta perillosa eruga del pi.

Comment

Comment

Nova App de Clínica Feres.

Ja tenim disponible la nova app de la clínica! Us la podeu descarregar des de Google Play, des de l'App Store o utilitzant el QR de la imatge.

Està plena d'avantatges per als nostres clients! Podreu interactuar amb la resta d'usuaris, demanar cita prèvia, aprofitar les nostres promocions, gaudir de regals exclusius... I tot de manera gratuïta!

Hi seguim treballant perquè ben aviat tingueu també disponible l'historial de les vostres mascotes a l'aplicació, perquè rebeu tots els recordatoris de vacunes i desparasitacions des d'aquí i no us hagueu de preocupar de res!

Comment

Comment

Reportatge en el Obert 24h del Canal Taronja.

El Santi i tot l’equip de la Clínica Feres hem estat protagonistes del programa Obert 24h del Canal Taronja. L’objectiu del productor d’aquest programa televisiu, Miquel Rial, és ensenyar als espectadors com és el dia a dia de diversos professionals de la nostra ciutat o comarca. L’escollit per mostrar com funciona el món veterinari va ser en Santi, i de retruc la nostra clínica, i n’estem molt contents. Uns dies de gravació per plasmar com és el seu dia a dia, tant professional com personalment, i aquí en teniu el resultat.

Gràcies al programa podreu conèixer una mica més al Santi Férriz, el fundador de la Clínica Feres i el nostre veterinari més veterà, i a tots els membres de l’equip, i saber amb més detall com és un dia dins la nostra clínica veterinària. L’Hipo, la Nina, la Dakota, la Bartola i el Cel també ens han acompanyat durant la gravació, i és gràcies a ells que entendreu millor el per què de la nostra passió pels animals.

Volem agrair al Miquel i a Canal Taronja el seu esforç per ensenyar com funcionen les professions des de dins, mostrant els detalls que a tots se’ns escapen a simple vista i aprofundint en la dinàmica de treball de professionals de sectors molt diversos de la nostra ciutat. I gràcies també a totes les persones que confien dia a dia en nosaltres per tenir cura de les seves mascotes. Gràcies a vosaltres, nosaltres som aquí.

Esperem que us agradi el programa!

Comment

Comment

ESTERILITZAR? MÉS AVANTATGES QUE INCONVENIENTS.

Dr. Santi Férriz. Llicenciat en Veterinària per la UAB.

Especialista en Cirurgia, Traumatologia i Ortopèdia veterinària.  Membre de la junta de Govern de la COVB. CEO Clínica Veterinària Feres.

Què és esterilitzar? 

És un procediment quirúrgic que permet evitar que els animals es puguin reproduir, mitjançant l'extracció de les seves gònades (testicles o bé ovaris).

Quins són els principals avantatges?

Més avantatges que inconvenients, sobretot per prevenir l'aparició de malalties tant en mascles com en femelles, per exemple: Infeccions de matriu, tumors de mama… I en mascles problemes testiculars i de pròstata. A part, també s'eviten molts problemes de comportament com per exemple en gates per les seves vocalitzacions, o bé en mascles pel seu marcatge territorial o algunes agressivitats.

En què consisteix?

La tècnica convencional en la femella és mitjançant la laparotomia (accés quirúrgic a l'abdomen), actualment s'opten per tècniques menys invasives com l'accés amb laparoscòpia (mitjançant càmara i petites obertures ) que permet una recuperació més ràpida i menys molesta per a la femella.

En el cas del mascle la tècnica és la gonadectomia (treure els testicles) la més recomanable.

Què cal tenir en compte? 

Aquestes intervencions quirúrgiques han passat a ser considerades des del punt de vista veterinari com a tractaments preventius i es recomanen de manera sistemàtica, a part que des del punt de vista ètic també es contribueix a la cria indiscriminada. 

Tot i que son cirurgies que son catalogades de "rutinàries" i en una animal sà, no deixen de ser considerades intervencions sota anestèsia que ha de ser controlada i monitoritzada, a part de que l'animal ha de ser explorat i valorat (analítiques de sang) pel veterinari, així com una bona teràpia analgèsica (control del dolor posterior).  

No convé estalviar diners en aquests procediments que puguin comportar un risc per l'animal.

VOLS CONCERTAR UNA CITA?

Comment

Comment

QUAN HE DE VACUNAR AL MEU GOS O EL MEU GAT?

Es comença a vacunar als gossos a partir del mes i mig d’edat i als gats a partir dels dos mesos i mig o tres mesos. Abans de les vacunes és important fer una primera visita per assegurar-nos del bon estat de salut de l’animal, marcar una pauta de desparasitació i podeu aprofitar per consultar-nos qualsevol problema en l’educació.

Comment

Comment

COM HE D’EDUCAR-LO?

Cal premiar-los quan facin una cosa ben feta, amb alguna llaminadura o amb carícies, quan facin alguna cosa mal feta és suficient dir “NO”, aixecant el to de veu i no fer-li cas durant una bona estona. Cal tenir en compte que si no es renyen just al moment o no entenen perquè se’ls renya.
És important que tota la família es posi d’acord amb les normes que ha de seguir el nostre animal.

Comment

Comment

VENÇUDA: Promoció esterilització gats.

Gaudeix de tractes preferents per ser client de la Clínica Feres.

Gat: 70 €

Gata: 100 €

Estalvi de uns 80 € sobre tarifa.

* Promoció només per a clients de Clínica Feres vàlida fins a 30/07/2015. I.V.A inclòs.

 

Comment

Comment

VENÇUDA: Promoció Esterilització Gosses i Gossos.

Important estalvi sobre els preus habituals.

Gossa.

Laparoscòpia: 350 € (Inclou hemograma i postoperatori)

Esterilització convencional: 180 € Femella petita; 200 €; Femella mitjana; 220 €; Femella gran. (Inclou analítica preparatoria i postoperatori).

Gos.

Esterilització: 150 €

* Promoció només per a clients de Clínica Feres vàlida fins a 30/07/2015. I.V.A inclòs.

Comment

Comment

COM HE D’ALIMENTAR EL MEU GOS O GAT?

La millor manera d’alimentar el nostre animal és donar-li pinso de qualitat, ja que porta tots els nutrients que necessiten, també és més fàcil controlar l’aparició de sobrepès, ja que podem dosificar la quantitat de pinso diària que necessiten.

Quan són cadells cal repartir la dosi diària en tres vegades.

Els adults de races petites poden menjar dues vegades al dia, en races grans podem donar de menjar només una vegada.


En el cas dels gats podem repartir-ho en dues vegades, tot i que els agrada anar fent menjadetes durant tot el dia.

Comment

Comment

COM PUC EVITAR QUE CRIÏN O TINGUIN EL ZEL?

Hi ha dues maneres d’evitar el zel i per tant de que criïn: una és mitjançant un tractament farmacològic i l’altra és mitjançant l’esterilització, que consisteix en l’extirpació quirúrgica d’ovaris i matriu.


També es poden esterilitzar els mascles, sobretot per tractar alguns problemes de comportament, com el marcatge.

Comment

Comment

QUAN TENEN EL PRIMER ZEL?

En el cas de les gosses depèn si són de races petites o grans, les races petites són més precoces i poden tenir el primer zel als sis mesos, mentre que les gosses de raça gran tenen el primer zel a partir dels deu mesos o més. Les gates poden tenir el primer zel a partir dels sis mesos.

És important apuntar quan té els zels per detectar possibles anomalies.
Els mascles no tenen el zel, però poden estar més pesats si detecten femelles que ho estan.

Comment